Pagina's

maandag 18 mei 2015

Een gezond leven

Hi guys!

Vandaag de dag hoor je veel mensen over gezond eten. In de winkel, in reclamefolders en op TV komt het veel langs en wellicht zijn er ook mensen in jou omgeving die veel bezig zijn met zich zo gezond mogelijk voelen. En dat is super goed, ik sta daar helemaal achter!Om je gezond te voelen en gezond te zijn kun je veel dingen doen. Ten eerste begint het met je omgeving: is die fijn, dan zit je al snel goed in je vel en wil je er vaak ook van alles aan doen om je gezond te voelen. Soms is dit juist andersom: je zit niet lekker in je vel en maakt nare dingen om je heen mee, wat ervoor zorgt dat je je stort op jezelf gezond voelen of je extreem veel met eten bezig te houden. (wat soms resulteert in het krijgen van een eetstoornis)
Verder is een goede nachtrust belangrijk (dit is dus echt een dingetje bij mij, oeps). Door te weinig slaap ben je ongeconcentreerder, ongeduldiger en heb je minder zin om dingen te doen.

Om gezond te zijn moet je natuurlijk genoeg bewegen. Het minimale is een half uur bewegen. Daar wordt niet mee bedoeld dat je, als je een half uur bezig bent geweest met het schoonmaken van je huis etc. al aan je half uurtje zit, maar daar moet je echt een half uurtje voor hebben gewandeld, gefietst, gezwommen enz. hebben. Langer dan een half uur bewegen is natuurlijk geen probleem, maar het minimale is echt een half uur. Ook hier kom ik niet elke dag aan, maar gelukkig het overgrote deel van de week wel. There's some work to do!

Als laatste is je eetpatroon natuurlijk ONT-ZET-TEND belangrijk. Als je de bovenste punten hebt afgewerkt maar allerlei ongezonde dingen eet zul je er niet gezonder op worden. Het is belangrijk om 7 eetmomenten per dag te hebben, waarvan je ontbijt het belangrijkste eetmoment is. Door te ontbijten help je je verteringsstelsel op gang en worden later op de dag alle voedingsstoffen goed opgenomen in je bloed.

Nu heeft de een veel meer kwaaltjes dan de ander en is geen één lichaam hetzelfde, maar bovenstaande punten zijn voor iedereen heel belangrijk!
Veel succes met gezond leven deze week, ik doe met je mee! En onthoudt: jij hebt zelf in de hand hoe je je voelt of wat je doet, oftewel: YOU HAVE TO MAKE IT!

Met welk van de bovenstaande punten heb jij de meeste moeite?

Liefs, Caren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten